Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. září 2012 - Požár stodoly na "Klučkách"

Původně požár domu byl nahlášen na tísňovou linku Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje dne 19.9. krátce po páté hodině ranní. Na místo požáru byly vyslány dvě jednotky profesionálních hasičů a to ze stanice Benátky nad Jizerou s CAS 24 T-815 a ze stanice Mladá Boleslav s CAS 32 T-815 a AP 27 T-815. Dále byla povolána i naše jednotka. Současně na místo vyjel také vyšetřovatel požárů.
Při příjezdu jednotek už byla plameny zasáhnuta střešní konstrukci a objekt tak byl zasažen z cca 1/3.
Jednotky provedly bojové rozvinutí a začaly požár hasit s cílem zabránit rozšíření požáru na další části střechy. Průzkumem bylo zjištěno, že v objektu se téměř nic nenachází a je zřejmě opuštěný. V objektu hořely dřevěné konstrukce a odpad. Po lokalizaci požáru bylo místo ohledáno vyšetřovatelem, ten na místě pracoval s několika verzemi například úder blesku, nebo úmyslné zapálení.
Jednotky požární ochrany postupně eliminovaly plamenné hoření a do večerních hodin byla na místě ponechána naše dobrovolná jednotka, která požářiště hlídala. Škoda způsobená požárem byla odhadnuta na 150.000,- Kč a uchráněné hodnoty na 200.000,-Kč.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář